Pilaska(pırasalı mısır ekmeği) Demirköy'de çok yapılan Trakya'ya özgü bir tarif.Pırasa yemeğinden sıkılanlar için değişiklik olabilir.Ben de komşumdan yeni öğrendim ve paylaşmak istedim.
yarım kilo pırasa
1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
4 su bardağı iri çekilmiş mısır unu
1 çay kaşığı karbonat
Önce pırasaları ayıklayıp robottan geçiriyoruz,sonra tuzla pırasaları ovuyoruz.Biraz suyu çıkıyor,suyu atmadan geri kalan tüm malzemelerle karıştırıyoruz.Bulamaç haline gelince yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişiriyoruz.Afiyet olsun:)
Pin It Now!
31 Mart 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Kavak Kontrplaktan elde kıltestereyle çerçeve kestim.Çerçeve için stand da yaptım.Hem standda hem duvarda kullanılabilir.Çok sevdiğim bir ya...
-
Kırklareli'ne özgü bir içecek olan Hardaliye, eski dönemlerde geleneksel yöntemlerle üzüm şırasını koruyabilmek amacıyla geliştirilmiş,...
-
Atatürk resimleri çalışmayı çok seviyorum.Ahsap yakma makinesiyle kavak üzerine yaptım.
-
Bunlar görümcemin yaptıgı çalışmalar.Makrome ipinden tığla örümcek örnegiyle yapmış. banyoda kullanılabilecek ped çantası
-
Artık tahtadan tahta balık çaışması için önce tahtayı kıltestere makinesiyle balık şeklinde kestim.Matkapla delikler açıp iskarpela ve kaşı...
-
Kapıya kavak kontrplaktan kıltestereyle wc yazısı kestim.Laciverte boyayıp,beyaz minik puantiyeler yaptım.Özellikle misafirler için iyi old...
-
Kıl testeresi ile birkaç obje yaptım.Bunlar kurs dışında evde yaptıklarım.Netten huş kontraplak ısmarlayarak yaptım.Kursta ise kavak kullan...
-
Palet şeklinde bardak altlığı yaptım.Çıta ve kavak kontrplağı kıltestereyle kestim ve hızlı yapıştırıcıyla birleştirdim.Mümkün olduğunca ...
-
Bu haftaki kursta da bunları yaptık.Daha çok ev aksesuarı gibi kullanabileceğim objeler yapmayı seviyorum.Ama daha iyi yapmaya başladığımda ...
-
Urla'ya da avize yapmaya karar verdim.Kıltestere ile kavaktan kestim,zımparalayıp yapıştırdım.Oyma ahsap avize eve çok yakışıyor. es...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder