Yeşil zeytinden salamura yapmaya karar verdim.Bu aralar tam zamanı.Kasımda da siyah zeytin zamanı başlıyor.Tirilye türü zeytinle şimdilerde salamura yapabilirsiniz ama ben edremit türüyle yapacagım için kasım ortasında yapacağım.Siyah zeytini nasıl yapacagımı da anlatacagım.
Yeşil zeytinleri çizdim ve cam kavanoza koyup klorsuz su doldurdum.(Plastik zararlı olabileceğinden hiç kullanmıyorum.).Hergün suyunu değiştiriyorum.En az 1 hafta sonra acılığının gidip gitmediğini kontrol edeceğim.Acılığı gidince kavanoza doluncaya kadar 1 kat zeytin 1 kat limon dilimleri veya sirke koyup üzerine tuzlu su(iri kayatuzu) koyacağım.Kapamadan zeytinyağı da koyabilirsiniz.En az 1 hafta sonra yemeğe başlayabilirsiniz.Bakalım nasıl olacak?
Pin It Now!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Bu haftaki kursta da bunları yaptık.Daha çok ev aksesuarı gibi kullanabileceğim objeler yapmayı seviyorum.Ama daha iyi yapmaya başladığımda ...
-
Kırklareli'ne özgü bir içecek olan Hardaliye, eski dönemlerde geleneksel yöntemlerle üzüm şırasını koruyabilmek amacıyla geliştirilmiş,...
-
Elişi gibi bir hobiyle ilgilenmek hem boş vakit değerlendirmek hem de sorunlardan,sıkıntılardan uzaklaşmak için harika bir yol.Ceviz kabuğun...
-
Eski bir fotografı eşim photoshopla şablona dönüştürdü.Şablonu karbon kağıdı ile kavak kontrplaga aktardım.(Kuru toner fotokopiciden çıkar...
-
Kursta güzel bir ahsap oyma çalışması yaptık.Kıltestereyle elde mdfden kestim.Siyaha boyadım.Yapım aşamalarıyla fotografladım. ...
-
Selam .Pötikare kumaş mutfak dekoruna çok yakışan bir kumaş.Mesela ekmek tabağına büzgülü kılıf,ekmek torbası,masa örtüsü,buzdolabı örtüsü g...
-
Bunlar görümcemin yaptıgı çalışmalar.Makrome ipinden tığla örümcek örnegiyle yapmış. banyoda kullanılabilecek ped çantası
-
Ne zamandır kafamda olan ,yapmak istediğim bir projeyi sonunda yapabildim.Keçeden ve kumaştan yapılan bereket kuşlarının ahşap versiyonunu ...
-
Kıl testere ile daha çok evde kullanabileceğim esyalar yapmaya çalışıyorum.Kavak kontrplaktan takvimlik yaptım ve daha önce yaptığım anahtar...
-
Şablonunu netten buldum ve kavaktan elde kıltestereyle kestim.Zımparaladıktan sonra da ahsap boyasıyla(keten ve antik kahverengi) boyadım.Ya...
4 yorum:
Pazarlarda görülmeye başlandı zeytinler hep istiyorum bende yapmak üstelik fiyatlarıda çok uygun ama yapabilirmiyim diyerek vazgeçiyorum
yeşil zeytinde tuzla bekletme olmuyormu bilmiyorumda syh da mı yapıyorlar yksa tuz işlemini
Ellerinize sağlık
Bence yapmalısınız, ben de ilk kez yapıyorum.Yeşil zeytinde acılığı gidene kadar tuzsuz suda (1 hafta-10 gün gibi)tutuyorsunuz.acılığı gidene kadar her gün suyu değiştiriyorsunuz.tadına bakınca acılığı gitmişse tuzlu su yapıyorsunuz(ayrıca sirke veya limon da koyabilirsiniz) ve hemen yemeye başlıyorsunuz.zeytin bitene kadar tuzlu suda duruyor.
siyah zeytinde ise su yok kavanoza sadece iri kayatuzu koyup hergün sallıyorsunuz karışsın diye.acı suyu çıkıyor bu suyu atan da var atmayan da.ben atmadan yapacagım.10-15 günde acılıgı gidince tuzlu su yapıp 1 gün bekletip süzüyorsunuz ve yiyorsunuz.siyah zeytin yaparken blogumda da paylaşacagım.
çok güzel görünüyor ellerinize emeğinize sağlık afiyetle tüketin .Ben Ayvalı k da oturuyorum evet şımdi zeytin zamanı her türlüsü yapılır size kolay gelsin sevgiler :)
tesekkür ederim Afife hanım güzel yorumlarınıza.Siz de zeytinin bol oduğu bir yerdeymişsiniz ne güzel
Yorum Gönder