Glutensiz ve laktozsuz beslenmede bugday unu ve süt yerine siyez,karakılçık unu,çavdar ve yulaf,badem unu,pirinçunu,katkısız müsli ,bazi baklagil,tohum ve kuruyemişlerin unları,keçiboynuzu unu ;süt yerine hindistan cevizi sütü,badem sütü,yoğurt ve suyu(whey proteini) kullanılıyor.Şeker yerine taze ve kuru meyveler,hurma püresi ve hurma şurubu,özü,pekmez,hindistan cevizi şekeri kullanılıyor.Tariflerde maya yerine karbonat,bol ceviz,badem,fındık,kestane gibi kuruyemişler,elma,muz gibi şekerli meyveler, hurma ,yulaf ,yağ olarak doğal tereyağı,sızma zeytinyağı,avokado ,keçiboynuzu unu ve özü,kakao yer alıyor.
Tarifleri yaptıkça kendi damak tadınıza göre değişik tatlar yapabiliyorsunuz.Ben böylece kakao ve çikolatadan mahrum kalmamış oluyorum.Canım tatli ,çikolata çektiğinde sağlıklı tariflerle insülini çok yükseltmeyecek lezzetli tatlılar yapıyorum.Böylece şeker,glikoz şurubu,nişastabazlı şeker/mısır şurubu,fruktoz,msg,katkı maddeli krema,un ,gdo,soya lesitini,trans yağ gibi zararlılardan uzak ve kafam daha rahat oluyorum.Sağlığına dikkat etmek isteyen herkese tavsiye ederim.
Fotograftaki tatlıyı şöyle yaptım.:Yulafı sıcak suda bekletttim.Üzerine kakao,ceviz,badem parçaları,hurma püresi,muz ekledim.Tarçınla veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.Mesela doğranmış muzlari kakaoya bulayıp,üzerine kendi yaptığınız çikolata sosu gezdirip kürdanla yenecek çok basir ve lezzetli atıştırmalıklar yapabilirsiniz.Çocuklar da bu tariflerle böylece katkı maddeli şeylerden daha uzak olacaklar.
özellikle sekersizlezzetler.com sayfasından yararlandım.İnstagram ve diğer bloglarla da diğerlerini keşfettim.Afiyet olsun.
2 yorum:
Ben de benzer tatlılar deniyorum. Size afiyet olsun.
Gerçekten çikolata yemek istediğimde iyi oluyor.İyi ki keşfetmişim.Size de afiyet olsun.Tesekkürler
Yorum Gönder