13 Nisan 2016 Çarşamba

Kitap Rafı

Masada kullanmak için yaptığım kitap rafının şablonunu netten aldım.Ama yan tarafındaki deseni photoshopta "oku" yazarak değiştirdik.Kavak kontrplaktan kıltestereyle keserek yaptım.Hızlı yapıştırıcıyla ve tutkalla yapıştırdım.









Pin It Now!

6 yorum:

Mervenin evinden dedi ki...

vavv çok beğendim ellerine sağlıkkk

Mervenin evinden dedi ki...

vavv çok beğendim ellerine sağlık...

ssselenc dedi ki...

Çok teşekkürler Merve.

İbrahim's Blogs dedi ki...

Merhaba çalışmalarınız harika.Bügün bir çoğunu okudum.Benimde içimde hep var ahşap ile uğraşmak ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.Sanırım bir kursa gitmek gerek ki siz kurstan bahsetmişsiniz bazı yazılarınızda.Kıl testere nasıl kullanılır ,tahtalar ,yapıştırıcılar,boyalar ,aklımda bir sürü soru işareti.Tavsiyeniz nedir ? Ne yapabilirim ? Nerden başlamalıyım ? Not : Bulunduğum ilde ahşap kursu malesef yok.

ssselenc dedi ki...

Selam teşekkür ederim.kurs şart değil,merak,istek varsa gerisi gelir.bloglarda,facede,youtube çok örnek var.mesela www.hobitutkunlari.com forumunda ve Hobi Tutkunları facebook sayfasında ahşap hobileriyle ilgili bilgi,örnek bulabilir,ahsap çalışmalar yapanlara sorabilirsiniz.youtube ve googleda scrollsaw,woodworking,woodcarving,woodturning yazıp video izleyebilirsiniz.boyamada ise eskitme,çatlatma gibi teknikler var,netten araştırabilirsiniz,ece aymer,gül özdoğan gibi isimler boyamada iyi.facede,pinterestte,instagramda aratarak ahsap oyma ve boyamayla ilgili çok örnek bulabilirsiniz. ilk olarak nalburiyeden ,yoksa www.e-hirdavat.com dan kıltestere alabilirsiniz.kavak kontrplagı sanayi bölgelerinden bulabilirsiniz,sahibinden.comda bile var,3. mm gibi inceyle başlamalısınız.eger bahçeniz varsa agaçlardan budadığınız doğal parçalar da ileri çalışmalarınızda kullanılabilir.ben kıltestereyle çalıştım ve bu sene scheppah kıltestere makinesi aldım.daha çok kalın ve fazla oyma olmayan işleri makineyle yapıyorum,doğal agaç parçalarını makineyle kesiyorum.ince işleri elde kıltestereyle kesiyorum.ilerde torna,zımpara makineleri de alacagım.
siz de ahsap işine girince bazılarını daha çok sevip onunla ilgili işlere ,aletlere yöneleceksiniz.sadece oyma,kesme,boyama değil torna,çentik oyma ,yakma gibi bölümler de var.mesela iskarpela seti alıp doğal ağaç,tahta parçalarını oyabilirsiniz,kaşık ,heykel,pano yapabilirsiniz.kontrplak veya agaç levhalara yakma makinesiyle progrovür-ahsap yakma resimler yapabilirsiniz.torna ile topaç gibi oyuncaklar,3boyutlu şekiller yapabilirsiniz.araştırmak ve çalışmak yeterli.

ssselenc dedi ki...

Aklınıza takılan bir şey olursa bana sorabilirsiniz.daha ayrıntılı bilgi verip yardımcı olurum.

Pin it

Popüler Yayınlar