12 Kasım 2013 Salı

Kışa hazırlık:Siyah zeytin salamurası

Yeşil zeytinler 10 günde oldu.Üzerine biraz zeytinyagı da koydum.Siyah zeytin yapmak daha kolay.Cam kavanozu bir sıra zeytin üzerine tuz(doğal kayatuzu) koyup bu şekilde dizerek doldurdum.İstenirse 1 fincan zeytinyağı da koyabilirsiniz.Hergün sallayıp yuvarlayarak acı suyunun gitmesini sağlayacağız.(Acı suyunu hem dökerek hem dökmeden yapanlar var.Hangisinin daha güzel olacağını denemek için kavanozlardan birinin suyunu döküp diğerini dökmeyeceğim)10 gün sonra tadıyoruz,olmuşsa yiyebiliriz.



Evde cam kavanozda salamura yaparak hem plastiklerde satılan zeytinlerden hem de kostik, demiroksit gibi katkılardan uzak  durmuş olursunuz.Gönül rahatlığıyla yiyip sağlık bulursunuz.Afiyet olsun.

Pin It Now!

2 yorum:

FAZENDO ARTE dedi ki...

LINDO....
ABRAÇO
LEILA

ssselenc dedi ki...

obrigado.bem vindo ao meu blog

Pin it

Popüler Yayınlar