Yeşil zeytinden salamura yapmaya karar verdim.Bu aralar tam zamanı.Kasımda da siyah zeytin zamanı başlıyor.Tirilye türü zeytinle şimdilerde salamura yapabilirsiniz ama ben edremit türüyle yapacagım için kasım ortasında yapacağım.Siyah zeytini nasıl yapacagımı da anlatacagım.
Yeşil zeytinleri çizdim ve cam kavanoza koyup klorsuz su doldurdum.(Plastik zararlı olabileceğinden hiç kullanmıyorum.).Hergün suyunu değiştiriyorum.En az 1 hafta sonra acılığının gidip gitmediğini kontrol edeceğim.Acılığı gidince kavanoza doluncaya kadar 1 kat zeytin 1 kat limon dilimleri veya sirke koyup üzerine tuzlu su(iri kayatuzu) koyacağım.Kapamadan zeytinyağı da koyabilirsiniz.En az 1 hafta sonra yemeğe başlayabilirsiniz.Bakalım nasıl olacak?
Pin It Now!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Selam.Yazın deniz kabuklarından bir şeyler yapardım.Ama bu yaz en çok dikiş diktim.Genelde tülbent gibi pamuklu,ince kumaşlar kullandım.En k...
-
Kursta yaptığım bu aynayı çok beğendim.O yuzden ayrıntılı olarak da paylaşıyorum.Saat yerine ayna yapmayı tercih ettim.Aynanın kenarına mdf...
-
Sömestri tatilinde bu cıngılı/nazarlıgı yaptım.Taşındığımız için bloguma yazı yazamadım ama boş vakit oldukça bir şeyler yapmaya çalıştım.Bu...
-
Yazın deniz temalı çalışmalar yapmayı seviyorum.Özellikle denizden topladığım taş gibi malzemeler kullanıyorum.Bu balığı güneşte bekleyip y...
-
Ne zamandır kafamda olan ,yapmak istediğim bir projeyi sonunda yapabildim.Keçeden ve kumaştan yapılan bereket kuşlarının ahşap versiyonunu ...
-
Manisa Demirci'de Halk Eğitim Merkezi'nde kurs kayıtları devam ediyor arkadaslar.Ahşap Oyma kursuna başvuruları bu akşam bitiyor.Blo...
-
Eşimle beraber yaptığımız bir çalışma bu.Aldığımız maden sularından birinin dip kısmı çıkıkmış.Aklımıza içine gemi koyup altını yapıştırmak ...
-
Bu güzel ipi nasıl değerlendireceğimi bilemiyordum.Daha önce sadece dut ipinden perde yapmıştım.Kirpiden yapanları da görmüştüm.Bu da ikisin...
-
Mavi kum boncuklardan hem sade hem de spor tarzında kolye bileklik takımı yaptım.Boncukları sağlam olması içim hem ipe hem de naylon ipe ayn...
-
Ahsap boyama kursuna başladım.Ahsap oyma kursundan sonra boyamayı da öğrenerek kendimi geliştirmek ve ikisini de çalışmalarımda kullanmak is...
4 yorum:
Pazarlarda görülmeye başlandı zeytinler hep istiyorum bende yapmak üstelik fiyatlarıda çok uygun ama yapabilirmiyim diyerek vazgeçiyorum
yeşil zeytinde tuzla bekletme olmuyormu bilmiyorumda syh da mı yapıyorlar yksa tuz işlemini
Ellerinize sağlık
Bence yapmalısınız, ben de ilk kez yapıyorum.Yeşil zeytinde acılığı gidene kadar tuzsuz suda (1 hafta-10 gün gibi)tutuyorsunuz.acılığı gidene kadar her gün suyu değiştiriyorsunuz.tadına bakınca acılığı gitmişse tuzlu su yapıyorsunuz(ayrıca sirke veya limon da koyabilirsiniz) ve hemen yemeye başlıyorsunuz.zeytin bitene kadar tuzlu suda duruyor.
siyah zeytinde ise su yok kavanoza sadece iri kayatuzu koyup hergün sallıyorsunuz karışsın diye.acı suyu çıkıyor bu suyu atan da var atmayan da.ben atmadan yapacagım.10-15 günde acılıgı gidince tuzlu su yapıp 1 gün bekletip süzüyorsunuz ve yiyorsunuz.siyah zeytin yaparken blogumda da paylaşacagım.
çok güzel görünüyor ellerinize emeğinize sağlık afiyetle tüketin .Ben Ayvalı k da oturuyorum evet şımdi zeytin zamanı her türlüsü yapılır size kolay gelsin sevgiler :)
tesekkür ederim Afife hanım güzel yorumlarınıza.Siz de zeytinin bol oduğu bir yerdeymişsiniz ne güzel
Yorum Gönder