Yeşil zeytinden salamura yapmaya karar verdim.Bu aralar tam zamanı.Kasımda da siyah zeytin zamanı başlıyor.Tirilye türü zeytinle şimdilerde salamura yapabilirsiniz ama ben edremit türüyle yapacagım için kasım ortasında yapacağım.Siyah zeytini nasıl yapacagımı da anlatacagım.
Yeşil zeytinleri çizdim ve cam kavanoza koyup klorsuz su doldurdum.(Plastik zararlı olabileceğinden hiç kullanmıyorum.).Hergün suyunu değiştiriyorum.En az 1 hafta sonra acılığının gidip gitmediğini kontrol edeceğim.Acılığı gidince kavanoza doluncaya kadar 1 kat zeytin 1 kat limon dilimleri veya sirke koyup üzerine tuzlu su(iri kayatuzu) koyacağım.Kapamadan zeytinyağı da koyabilirsiniz.En az 1 hafta sonra yemeğe başlayabilirsiniz.Bakalım nasıl olacak?
Pin It Now!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Bu haftaki kursta da bunları yaptık.Daha çok ev aksesuarı gibi kullanabileceğim objeler yapmayı seviyorum.Ama daha iyi yapmaya başladığımda ...
-
Kursta güzel bir ahsap oyma çalışması yaptık.Kıltestereyle elde mdfden kestim.Siyaha boyadım.Yapım aşamalarıyla fotografladım. ...
-
Bunlar görümcemin yaptıgı çalışmalar.Makrome ipinden tığla örümcek örnegiyle yapmış. banyoda kullanılabilecek ped çantası
-
Bu mutfak duası panosu Hilal hocamın tasarımıdır.Ahşap boyama kursuna giderken yapmıştık ve çok beğenilmişti.Pano,küçük parçalar ve yazı...
-
Bunlar kursta hocamızın rehberliğinde yaptığım besmele , hiç ve Atatürk çalışmalarım.Kavak kontraplaktan kıl testere ile yaptım ve siyaha b...
-
Eski bir fotografı eşim photoshopla şablona dönüştürdü.Şablonu karbon kağıdı ile kavak kontrplaga aktardım.(Kuru toner fotokopiciden çıkar...
-
Çıtalardan ne yapabilirim diye düşünüyordum.İnternette gezerken doğal tahtadan yapılmış mumluk görünce çıtalardan benzerini yapmaya karar v...
-
Palet şeklinde bardak altlığı yaptım.Çıta ve kavak kontrplağı kıltestereyle kestim ve hızlı yapıştırıcıyla birleştirdim.Mümkün olduğunca ...
-
Artık tahtadan tahta balık çaışması için önce tahtayı kıltestere makinesiyle balık şeklinde kestim.Matkapla delikler açıp iskarpela ve kaşı...
-
Kavak kontrplaktan elde kıltestereyle Selçuklu deseni kestim.Nihale olarak kullanmayı düşünüyorum.Duvar panosu olarak da kullanılabilir. ...
4 yorum:
Pazarlarda görülmeye başlandı zeytinler hep istiyorum bende yapmak üstelik fiyatlarıda çok uygun ama yapabilirmiyim diyerek vazgeçiyorum
yeşil zeytinde tuzla bekletme olmuyormu bilmiyorumda syh da mı yapıyorlar yksa tuz işlemini
Ellerinize sağlık
Bence yapmalısınız, ben de ilk kez yapıyorum.Yeşil zeytinde acılığı gidene kadar tuzsuz suda (1 hafta-10 gün gibi)tutuyorsunuz.acılığı gidene kadar her gün suyu değiştiriyorsunuz.tadına bakınca acılığı gitmişse tuzlu su yapıyorsunuz(ayrıca sirke veya limon da koyabilirsiniz) ve hemen yemeye başlıyorsunuz.zeytin bitene kadar tuzlu suda duruyor.
siyah zeytinde ise su yok kavanoza sadece iri kayatuzu koyup hergün sallıyorsunuz karışsın diye.acı suyu çıkıyor bu suyu atan da var atmayan da.ben atmadan yapacagım.10-15 günde acılıgı gidince tuzlu su yapıp 1 gün bekletip süzüyorsunuz ve yiyorsunuz.siyah zeytin yaparken blogumda da paylaşacagım.
çok güzel görünüyor ellerinize emeğinize sağlık afiyetle tüketin .Ben Ayvalı k da oturuyorum evet şımdi zeytin zamanı her türlüsü yapılır size kolay gelsin sevgiler :)
tesekkür ederim Afife hanım güzel yorumlarınıza.Siz de zeytinin bol oduğu bir yerdeymişsiniz ne güzel
Yorum Gönder