Yeşil zeytinden salamura yapmaya karar verdim.Bu aralar tam zamanı.Kasımda da siyah zeytin zamanı başlıyor.Tirilye türü zeytinle şimdilerde salamura yapabilirsiniz ama ben edremit türüyle yapacagım için kasım ortasında yapacağım.Siyah zeytini nasıl yapacagımı da anlatacagım.
Yeşil zeytinleri çizdim ve cam kavanoza koyup klorsuz su doldurdum.(Plastik zararlı olabileceğinden hiç kullanmıyorum.).Hergün suyunu değiştiriyorum.En az 1 hafta sonra acılığının gidip gitmediğini kontrol edeceğim.Acılığı gidince kavanoza doluncaya kadar 1 kat zeytin 1 kat limon dilimleri veya sirke koyup üzerine tuzlu su(iri kayatuzu) koyacağım.Kapamadan zeytinyağı da koyabilirsiniz.En az 1 hafta sonra yemeğe başlayabilirsiniz.Bakalım nasıl olacak?
Pin It Now!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Selam. Kışın balkonda unuttuğumuz masa çok yıpranmıştı.Ama ayak kısımları masifti ve sağlamdı. Sunta üst kısmı çıkardım.Artık tahta parçal...
-
Nette ahşap harita panolar görmüştüm.Benzerini yapmak istedim.Dünya haritası resmini fotoşopla şablona çevirdim ,yapışkanlı kağıda çıktısın...
-
Bahçede kullanmak içim siluet kediler yapmak istedim. Kavak kontrplaktan kedi şeklinde kesip zımparaladım siyaha boyadım.Bahçe duvarına ,pe...
-
Bunlar görümcemin yaptıgı çalışmalar.Makrome ipinden tığla örümcek örnegiyle yapmış. banyoda kullanılabilecek ped çantası
-
Uzun bir aradan sonra merhaba. Yine kapı çelengi yaptım. Kışın yaprakları dökülen sarmaşığın dallarını kesip kapı çelengi şeklinde sardım.Yı...
-
Kursta yaptığım bir çalışma.Şablonu ahsaba yapıştırıp elde kıltestereyle kestim ve zımparalayıp birleştirdim.Siyaha boyayıp süsledim.Atın d...
-
Selam.Yazın deniz kabuklarından bir şeyler yapardım.Ama bu yaz en çok dikiş diktim.Genelde tülbent gibi pamuklu,ince kumaşlar kullandım.En k...
-
Ahsap oyma hobime belki faydası olur diye netten gravür kalemi almıştık.Ahsaptan çok cam üzerinde daha güzel sonuç veriyor.Metal,plastik gi...
-
Atatürk resimleri çalışmayı çok seviyorum.Ahsap yakma makinesiyle kavak üzerine yaptım.
-
Yaprak sanatı olarak yapılmış bir resmi ahsap yakma olarak çalıştım.Resmi facebookta görmüstüm.Önce kıl testere ile elde çınar yapragını oy...
4 yorum:
Pazarlarda görülmeye başlandı zeytinler hep istiyorum bende yapmak üstelik fiyatlarıda çok uygun ama yapabilirmiyim diyerek vazgeçiyorum
yeşil zeytinde tuzla bekletme olmuyormu bilmiyorumda syh da mı yapıyorlar yksa tuz işlemini
Ellerinize sağlık
Bence yapmalısınız, ben de ilk kez yapıyorum.Yeşil zeytinde acılığı gidene kadar tuzsuz suda (1 hafta-10 gün gibi)tutuyorsunuz.acılığı gidene kadar her gün suyu değiştiriyorsunuz.tadına bakınca acılığı gitmişse tuzlu su yapıyorsunuz(ayrıca sirke veya limon da koyabilirsiniz) ve hemen yemeye başlıyorsunuz.zeytin bitene kadar tuzlu suda duruyor.
siyah zeytinde ise su yok kavanoza sadece iri kayatuzu koyup hergün sallıyorsunuz karışsın diye.acı suyu çıkıyor bu suyu atan da var atmayan da.ben atmadan yapacagım.10-15 günde acılıgı gidince tuzlu su yapıp 1 gün bekletip süzüyorsunuz ve yiyorsunuz.siyah zeytin yaparken blogumda da paylaşacagım.
çok güzel görünüyor ellerinize emeğinize sağlık afiyetle tüketin .Ben Ayvalı k da oturuyorum evet şımdi zeytin zamanı her türlüsü yapılır size kolay gelsin sevgiler :)
tesekkür ederim Afife hanım güzel yorumlarınıza.Siz de zeytinin bol oduğu bir yerdeymişsiniz ne güzel
Yorum Gönder