Yeşil zeytinden salamura yapmaya karar verdim.Bu aralar tam zamanı.Kasımda da siyah zeytin zamanı başlıyor.Tirilye türü zeytinle şimdilerde salamura yapabilirsiniz ama ben edremit türüyle yapacagım için kasım ortasında yapacağım.Siyah zeytini nasıl yapacagımı da anlatacagım.
Yeşil zeytinleri çizdim ve cam kavanoza koyup klorsuz su doldurdum.(Plastik zararlı olabileceğinden hiç kullanmıyorum.).Hergün suyunu değiştiriyorum.En az 1 hafta sonra acılığının gidip gitmediğini kontrol edeceğim.Acılığı gidince kavanoza doluncaya kadar 1 kat zeytin 1 kat limon dilimleri veya sirke koyup üzerine tuzlu su(iri kayatuzu) koyacağım.Kapamadan zeytinyağı da koyabilirsiniz.En az 1 hafta sonra yemeğe başlayabilirsiniz.Bakalım nasıl olacak?
Pin It Now!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Kavak Kontrplaktan elde kıltestereyle çerçeve kestim.Çerçeve için stand da yaptım.Hem standda hem duvarda kullanılabilir.Çok sevdiğim bir ya...
-
Bunlar görümcemin yaptıgı çalışmalar.Makrome ipinden tığla örümcek örnegiyle yapmış. banyoda kullanılabilecek ped çantası
-
Bu haftaki kursta da bunları yaptık.Daha çok ev aksesuarı gibi kullanabileceğim objeler yapmayı seviyorum.Ama daha iyi yapmaya başladığımda ...
-
Atatürk resimleri çalışmayı çok seviyorum.Ahsap yakma makinesiyle kavak üzerine yaptım.
-
Selam.Bu tepsi de bir artık tahta değerlendirme ve geridönüşüm çalışması.Gardroba bir raf eklemek için aldığımız ladin tahtasının rafı yapt...
-
Kıl testeresi ile birkaç obje yaptım.Bunlar kurs dışında evde yaptıklarım.Netten huş kontraplak ısmarlayarak yaptım.Kursta ise kavak kullan...
-
Ahsap yakmaya da el attım.:)))Kıl testere ile birlikte ahsap yakmayı kullanmanın daha iyi olacagını düşündüm.Gerçekten çok zevkli.Atatürk ya...
-
Artık tahtadan tahta balık çaışması için önce tahtayı kıltestere makinesiyle balık şeklinde kestim.Matkapla delikler açıp iskarpela ve kaşı...
-
Kapıya kavak kontrplaktan kıltestereyle wc yazısı kestim.Laciverte boyayıp,beyaz minik puantiyeler yaptım.Özellikle misafirler için iyi old...
-
Urla'ya da avize yapmaya karar verdim.Kıltestere ile kavaktan kestim,zımparalayıp yapıştırdım.Oyma ahsap avize eve çok yakışıyor. es...
4 yorum:
Pazarlarda görülmeye başlandı zeytinler hep istiyorum bende yapmak üstelik fiyatlarıda çok uygun ama yapabilirmiyim diyerek vazgeçiyorum
yeşil zeytinde tuzla bekletme olmuyormu bilmiyorumda syh da mı yapıyorlar yksa tuz işlemini
Ellerinize sağlık
Bence yapmalısınız, ben de ilk kez yapıyorum.Yeşil zeytinde acılığı gidene kadar tuzsuz suda (1 hafta-10 gün gibi)tutuyorsunuz.acılığı gidene kadar her gün suyu değiştiriyorsunuz.tadına bakınca acılığı gitmişse tuzlu su yapıyorsunuz(ayrıca sirke veya limon da koyabilirsiniz) ve hemen yemeye başlıyorsunuz.zeytin bitene kadar tuzlu suda duruyor.
siyah zeytinde ise su yok kavanoza sadece iri kayatuzu koyup hergün sallıyorsunuz karışsın diye.acı suyu çıkıyor bu suyu atan da var atmayan da.ben atmadan yapacagım.10-15 günde acılıgı gidince tuzlu su yapıp 1 gün bekletip süzüyorsunuz ve yiyorsunuz.siyah zeytin yaparken blogumda da paylaşacagım.
çok güzel görünüyor ellerinize emeğinize sağlık afiyetle tüketin .Ben Ayvalı k da oturuyorum evet şımdi zeytin zamanı her türlüsü yapılır size kolay gelsin sevgiler :)
tesekkür ederim Afife hanım güzel yorumlarınıza.Siz de zeytinin bol oduğu bir yerdeymişsiniz ne güzel
Yorum Gönder